Delfshaven Helpt!

Maatregelen

Het kabinet heeft de lockdown verder aangescherpt met aanvullende maatregelen die vanaf dinsdag 20 januari ingaan. Tot en met in ieder geval 9 februari zijn aanvullende maatregelen nodig om de verspreiding van nieuwe corona varianten onder controle te krijgen. Er geldt ook een avondklok die zaterdag 23 januari in zal gaan.

Wat betekenen de extra maatregelen voor iedereen? 

  • Vanaf zaterdag 23 januari geldt in heel Nederland een avondklok. Iedereen hoort van van 21:00 ‘s avonds tot 04:30 ‘s ochtends binnen te blijven. Er zijn uitzonderingen denkbaar; hier vind je een overzicht.
  • Ontvang thuis niet meer dan 1 persoon van 13 jaar of ouder per dag.
  • Ga maximaal 1 keer per dag ergens op bezoek.
  • Ga alleen naar buiten met leden van je huishouden of met een groepje dat bestaat uit maximaal 2 mensen.

Wat betekent dat voor onze maatschappij?

Dat betekent dat winkels (detailhandel) nog dichtblijven. Hier vind je een overzicht van winkel die mogen open blijven

Contactberoepen zoals kappers, tatoeëerders en nagelstylisten blijven gesloten. Hier vind je een overzicht van uitgezonderde contactberoepen

(Basis)school, kinderopvang of buitenschoolse opvang zijn ook gesloten tot en tenminste 7 februari. Kinderen kunnen in die periode dus niet naar school komen. Het kabinet heeft een uitzondering vastgesteld voor ouders/verzorgers die werken in cruciale beroepen.

Er zijn extra reisbeperkingen. Het dringende advies is om in Nederland te blijven. Ga niet op reis en boek geen reizen die in de periode tot en met 31 maart plaatsvinden. Op de website van Nederland wereldwijd vind je de regels over reizen naar het buitenland.

Op de website van Rijksoverheid staan alle maatregelen op een rij. Voor bewoners die moeite hebben met de Nederlandse taal, heeft de rijksoverheid op hun website posters in alle talen beschikbaar. Van Turks tot Portugees.

bron: rijksoverheid.nl